1ISLU subotu 15.juna 2019.godine  organizovan je izlet za mektebsku djecu u džematu Gornji Rahić. Kako to tradicija nalaže i ovog puta je odredište bio Islamovac. Djeca koja su došla na ovo lijepo podmajevičko mjesto su iskoristila u igri i smijehu. Na ovogodišnjem izletu bilo je natjecanje u nogometu, rukometu, trčanje u vrećama kao i natezanje sa konopcem.

Svi učesnici su imali priliku osvojiti određenu nagradu u vidu novca tako da je ovaj izlet zaista bio ispunjen dječijim natjecanjem u punom smislu. Za one koji su u ovim igrama i natjecanjima bili kao gubitnici u stvari i oni su imali određenu satisfakciju novčanu samo malo umanjenu od onih koji su bili pobjednici.

Na meniju ovogodišnjeg izleta djeca su imala na raspolaganju ćevape,čips, sokove, limunadu te slatkiše. Prevoz učenika na odredište i nazad su svojim vozilom pripomogli vatrogasno društvo Gornji Rahić dok je vozač bio Šabanović Fuad te se ovom prilikom im najtoplije zahvaljujemo na pomoći ovog vrijednog projekta. Za razliku od prethodnih izleta smatramo da je ovaj bio dosta temperamentan i za djecu koristan.

2ISL

3ISL

4ISL

5ISL

6ISL

7ISL