29Sa zadovoljstvom  možemo javnosti iznijeti sve pokazatelje ostvarenog i realizovanog projekta „Očistimo smeće iz korita naše rijeke“ kojeg  je u protekla četiri dana vodio džemat Gornji Rahić.

Utisci su više nego pozitivni jer je projekat bio opsežan i zahtjevan zbog dužine rijeke, vremenskih prilika i ljudskog faktora.

Vrijeme je poslužilo dobro što je omogućilo kvalitetan proces realizacije navedenog projekta  u historiji džemata, jer kako mnogi izriču da do sada na ovakav način i na ovu dužinu rijeke niko nije pristupio čišćenju.

Podrška  JP“Komunalno Brčko“ je bila na visokom nivou (posebno ističemo podršku direktora Kemala Atića) jer su nas pratili u stopu sa svojim kaminonima i kontejnerima što PROJEKATje omogućilo efiksanost odvoza smeća sa lokacija na kojim su bili postavljeni.

Mnogi su zaslužni za realizaciju projekta, ali mi po običaju ovdje ne želimo nikog posebno isticat iz skromonosti koje su ljudi učinili prema ovom dobru. 

Projekat je na kraju koštao sa svim troškovima uloženim u njega  1.171,00 KM. Trebamo biti ujedno ponosni i tužni, ponosni što smo kao zajednica našli snage da uradimo ovakvo nešto značajno,a sa druge strane trebamo biti tužni što je toliko smeća bilo u rijeci i oko rijeke.

U svakom slučaju ovo je tračak nade jer je urađen posao koji je dugo očekivao nekog da ga uradi.

U nastavku pogledajte foto galeriju koju smo za vas pripremili

v

Više slika na ovom linku https://www.facebook.com/pg/dzematrahic/photos/?tab=album&album_id=2437940053124166