HOR 27 1Kako to biva u mubarek mjesecu ramazanu svaki džemat ima svoje aktivnosti i projekte koje nastoji realizovati tokom ovog blagoslovljenog mjeseca. Tako i u džematu Gorjni Rahić tokom 27 večeri mjeseca ramazana upriličeno je više događaja a jedan od njih se posebno ističe,a to je program djece iz mekteba koja su osvježila prisutne džematlije svojim umilnim glasovima.

Učesnika je zaista kao nikad do sada bilo puno više i ambijent time je bio upotpunjen kvalitetnom realizacijom. Djeca su svoj dio programa jako lijepo izvela i uz dječiju radost džematlije su znale to primijetit i pažljivo pratit tok programa.

Naravno uoči ove večeri bilo je i drugih aktivnosti kao što je bio iftar za postače džematlije koji su redovni bili tokom ramazana na mukabeli, zatim poklonjena je hatma za šehide koju je jedan džematlija proučio i kratki ders vazu nasihat pred teraviju. Nakon teravih namaza program djece, zatim tespih namaz i na kraju noćni namaz.

Vrijedi istaći ovom prilikom jedan događaj koji su odrasli polaznici kur'ana upriličili da su imamu Senahid ef. kao i muallimi Amini uručili svoje poklone u znak pažnje na postignutom znanju pravilnog učenja kur'ana.

Priznaćete lijepa gesta od njih što to cijene , jer dobro se dobrim vraća kaže jedna stara poslovica. Također dijeljeni su  pokloni džematlijama na izlazu iz džamije koje je ovom prilikom pripremio džemat.

dzematrahic.ba

HOR 27 1

HOR 27

HOR 27 2

DJECA 27

DJECA 27 1

ODRASLI GRUPA 2024