Udjeca 24 3 utorak 9.aprila uoči ramazanskog bajrama u džematu Gornji Rahić je izvršena podjela bajramskih poklona-paketića mektebskoj djeci . Podjela je upriličena poslije jacije namaza u prostoru šadrvana. Ambijent lijep, noć lijepa,  dječija radost izražena govori više od hiljadu riječi.

Mlađa djeca su u pratnji svojih roditelja i staratelja došla na dogovoreno vrijeme. Inače ove godine upriličeni su jako bogati i kvalitetni paketići neuobičajeno do sada u džematu.

Mnogi roditelji su izrazili svoju zahvalnost na ovom poklonu zaželjevši donatorima sve najbolje upućujući dove da im dragi Allah da iz svoje riznice još više. Ukupno je pripremljeno 140 paketića, vrijednost je iznosila oko pet hiljada konvertibilnih maraka. Naravno radost djece je i radost cijelog džemata, jer budućnost ostaje na mlađima i nadati se još mnogim zajedničkim aktivnostima kako bi dobilo sve svoj smisao.

Na kraju i džemat upućuje dovu Svevišnjem na učešću naših donatora inače vrijedni partneri džemata koji su svojim korijenjem duboko usađeni u rodno mjesto i džemat. Još jednom veliko im hvala na podršci džematu u ovim aktivnostima.

djeca 24 6

djeca 24 5

djeca 24 4

djeca 24 3

djeca 24 2

djeca 24 1