izlet 24 2Danas u nedjelju 2. juna 2024. godine džemat Gornji Rahić je upriličio mektebski izlet u Islamovcu. Vrijeme je bilo ugodno za druženje. Inače Islamovac je mnogima česta destinacija kad je u pitanju ovakav vid druženja za djecu uzrasta osnovne škole. Na današnjem Izletu koji je trajao od odlsaka u 8 sati pa do 14 sati djeca su mogla da svoje aktivnosti usmjere na nekoliko aktivnosti i to: trčanje u vreći, trčanje sa jajetom u kašiki, natjecanje u trčanju i nogomet.

Za učešće djece u ovim aktivnostima bilo je predviđeno da im budu bogate nagrade u novcu i to za osvojena prva, druga i treća mjesta. Djeci je to izgledalo lijepo i zabavno što su imali priliku da učestvuju u natjecanju. Također džemat je u sklopu izleta obezbijedio prijevoz i roštiljijadu koju su pripremili naši vrijedni članovi džemata. 

Na kraju uz smijeh i radost kao i pitanja kada mogu podić svoje nagrade djeca su radosna krenula svojim kućama i naravno pošto se radi pretežno o mlađim uzrastima vjerujemo da će im izlet ostati u liepom sjećanju.

Evo nekoliko slika sa današnjeg skupa.

izlet24 1

izlet 24 2

izlet 24 3

izlet 24 4

izlet 24 5

izlet 24 6

izlet 24 7