2enes2U ponedjeljak 31.jula 2017. godine u Omladinskom centru džemata Gornji Rahić upriličeno druženje sa autorima piscem, novinarom i književnikom Uzeirom Bukvićem i prof.dr. Enesom Kujundžićem na kojoj su spomenuti u jednosatnom programu prezentirali svoje knjige i časopise koje su do sada izdavali odnosno pisali.

 U lijepom ambijentu pored promocije knjiga i časopisa prezentiran je i kratki dokumentarni film Uzeira Bukvića pod naslovom „Dženeta“ koji je snimljen u inostranstvu. Inače Uzeir Bukvić je do sada snimio tri dokumentarna filma; "Tetovirane duše", "Dženeta" i "Bosanska ljetna škola u Kristiansundu" i nesto kasnije film iz istog žanra " 

 Na ovom druženju u Gornjem Rahiću prvi je izlaganje imao prof.dr. Enes Kujundžić koji je izrazio svoje zadovoljstvo što je večeras po prvi put na prezentaciji svojih knjiga u Gornjem Rahiću inače svom rodnom mjestu i kako reče napokon je došlo vrijeme da počne i on davat svoj doprinos ovoj sredini na ovaj način. On je prezentirao svoja posljednja najnovija izdanja knjigu „Hiža mudrosti“ (sabrana djela niza autora iz prošlosti ), časopis „1enes1Putokazi“ te časopis pod nazivom „Sevdah“. Nakon njegovog izlaganja skupu se obratio pisac Uzeir Bukvić koji se na početku predstavio kraćom biografijom te prezentirao nekoliko knjiga koje je donio sa sobom na ovaj skup između ostalih tu su bile knjige San o ocu I i II dio, Kad su ugasli svitci (knjiga o Brčkom),Polarni san i Bosanske odive. Također je bilo interesantno čuti od autora njegovo mišljenje o našim ljudima u inostranstvu koji su kako je istakao jako dobro primljeni i doživljeni od strane Norveškog društva tako da je u zadnje vrijeme Švedski biro prilikom istraživanja došao do spoznaje da su od svih imigranata i doseljenika naši ljudi po svojim pregnućima radom i školovanjem ispred mnogih manjih skupina koje žive tamo zauzeli značajno prvo mjesto i najpoželjnije ljude u tom društvu. Što imponuje našim bosancima koji su se istakli svojim vrijednim učenjem i radom. Iako je bosanaca iz Bosne tamo svega nekih petnaest hiljada Uzeir ističe da su naselili manje više sve komune u Norveškoj i da su se dobro snašli i integrirali u norveško društvo. Domaćin skupa je bio džemat Gornji Rahić. Posjeta je bila zapažena od stanovnika mjesne zajednice Gornji Rahić i naravno bilo bi dobro da ovakvih druženja bude češće u našem mjestu.