rahic sampioniJučer je na stadionu u Gornjem Rahiću  bilo veliko veselje što visokom pobjedom nad  gostujućom ekipom Pribave od čak 8:0, što osvojenog prvog mjesta jesenjeg takmičenja. Rahić je izvrsnom igrom ekipe u zadnjih jedanaest kola bio neporažen. Od mogućih  45 bodova osvojeno je 37 odnosno Rahić je imao 12 pobjeda, 1 neriješenu i 2 poraza.

Dobrim učinkom svojih fudbalera uspjeli su postići čak 53 gola dok su primili 20 što je gol razlika od čak 33 gola. Rahić je u prethodnoj sezoni jesenjeg dijela imao i takoreć 12 igrača odnosno publiku "Rahićka Raja" koja je već sada prepoznata širom BiH, u prethodnim statistikama Rahić je imao najbolju posjetu gledalaca u ligi što kod kuće što u gostima jer navijači uveliko idu u velikom broju sa svojom ekipom u goste.

Što je najvažnije za sada bez većih ekcesa  kako kod kuće tako i na strani. Rahić je za sada na pola puta do prvaka imajući u vidu nastavak na proljeće kada će kao i sada svaka utakmica odlučivati o prvom mjestu. Najbliži  za prvo mjestu su pored Rahića  ekipa Doboj Istoka  i Rijeka Šerići sa osvojenih 31 bod, te ekipa Mladosti iz G.Živinica sa 28 bodova.

Rahiću su se mnoge stvari pozitivno poklopile pored uspjeha i podrške navijača tu su uveliko prisutni mnogi sponzori i dijaspora koji isto tako daju vjetar u leđa ekipi da se ostvari san ulaska u veći rang odnosno 2 Ligu FBiH.

Pozitivna priča iz Gornjeg Rahića čeka svoj nastavak u proljetnom dijelu kada na početku igraju dvije utakmice kod kuće. Na ovakav pozitivan učinak FK „Gornji Rahić“ su odgovorili i mnogi stanovnici Brčko distrikta te svojim uvećanim posjetama kroz naplatu ulaznica pomažu klub u ostvarenju većeg ranga. U to ime i mi se pridružujemo podršci i čestitki jesenjeg prvaka 1. Kantonane lige TK da ustraje na tom putu.

Ovim povodom i drugi pišu o uspjehu više na portalu

sportsport.ba pod naslovom 

Velika proslava jesenje titule: FK Gornji Rahić šampionski na pauzu