mirza mesanovicS obzirom na okolnosti, situaciju i ogromne pritiske pod kojima sam radio nakon dvije godine mukotrpnog, ali više nego uspješnog rada napuštam mjesto direktora firme d.o.o.“Komunalac“Gornji Rahić. Vrijedno pomena su mnoge stvari,ali samo ću ukratko neke bitnije pomenuti.

Firma je bila u teškom stanju

Samim preuzimanjem firme ista se nalazila u jako teškoj,skoro bezizlaznoj situaciji.Razlog tome su bila velika dugovanja,neredovno vodosnadbjevanje.U suštini cjelokupna situacija je bila na rubu egistencije firme. Mnogi nisu vjerovali da firma može izaći iz tog sivila i dubioze u kome se nalazila,ali ni u jednom momentu nisam gubio nadu da ću firmu ponovo oživiti i svojim građanima obezbjediti normalno vodsnadbjevanje,jer u 21 vjeku oni to zaslužuju kao svi ostali građani ovog svijeta.Građanima MZ Gornji Rahić i još pet susjednih MZ-ca sam“ obećao i ispunio“da ću u što kraćem roku iznaći mogućnost kako obezbjediti normalno vodosnadbjevanje za sve njih.

Imao sam opstrukcije pojedinih ljudi

Bio je to težak i trnovit put,iz razloga što nisam imao podršku pojedinih članova U.O.,pa sam u presudnim momentima bio spreman preuzeti i određeni rizik samo da bi građani što prije dobili normalno vodosnadbjevanje. Sve ovo nisam radio za sebe lično,već za hiljade stanovništva koji u tom momentu nisu imali vodu čak ni za piće.

Za kratak period urađeno dosta

U vrlo kratkom vremenu sam uspio sa svojim saradnicima organizovati kopanje dvije probne-zacijevljene bušotine,i uspostaviti normalno vodosnadbjevanje koje funkcionira i dan danas.Nabavljeno je vozilo koje firma u svom postojanju nikad  nije imala,obnovili i reinstalirali kompletnu el.instalaciju sa najsavremenijim sistema za praćenje nivoa, sanirali bezbroj kvarova na glavnim vodovima i mnoge dr. stvari. Međutim,to nije bilo dovolno pojedincima iz U.O. i dijelu građana, jer vjerovatno bi volili da sve ovo nije uspjelo,“ali“ima i ona dr. strana koja ipak odlučuje i zaslužuje gore sve navedeno.

Nije izostala podrška

Ono što mi je veoma bitno napomenuti podršku gospodina Eseda Kadrića i gospodina Seada Softića te dr. koji su sve ovo vrijeme uložili mnogo truda i dali maksimalnu podršku  pri realizaciji svega gore pomenutog. Također želim novoizabranom VD-u da nastavi sa radom uspješno jer ima adekvatnu podlogu za takvo nešto,nadam se da će građani i dalje imati nesmetano vodosnadbjevanje kao i u protekle 2 godine mog rada. Svojim građanima sam neizmjerno zahvalan na velikoj podršci, jer su uz mene bili kada je to bilo najteže. Ostajem na raspolaganju kao predsjednik  M.Z.“Gornji Rahić“ svojim građanima, uprkos tome što se ista i dalje nalazi u velikim problemima.
S poštovanjem!!!
Presd.M.Z. Gornji Rahić
Dipl.occ.Mešanović Mirza