1igralisteU Gornjem Rahiću su započeli radovi na rekonstrukciji sportskog terena i izgradnji tribina na prostoru igrališta Sedme osnovne škole.Na području ove mjesne zajednice nedostaju sportski objekti, a obnovom ovog školskog igrališta bit će pružena prilika za aktivno bavljenje sportom i rekreaciju svim stanovnicima, a posebno mladima.

“S obziromna to da mladi sve više vremena provode po kafićima i kladionicama, ovo bi trebala biti sjajna prilika da se mladi okrenu zdravijem načinu života, baveći se sportom i družeći se s vršnjacima,”rekao je Samir Kurtalić, direktor Sedme osnovne škole u Gornjem Rahiću.

Projekat rekonstrukcije i izgradnje sportskog terena, koji finansira USAID, realizuje Međunarodna organizacija za migracije (IOM), u saradnji sa projektnim timom Sedme osnovne škole u Gornjem Rahiću.

Povodom početka obnove igrališta, održan je sastanak na kojem su predstavnici lokalne zajednice i izvođača radova razgovarali o aktuelnoj problematici i trenutnom položaju mladih u Gornjem Rahiću, te o planovima za okupljanje mladih na sportskom terenu škole.Pokretanje raznovrsnih sportskih i rekreativnih aktivnosti na školskom igralištu predstavljat će podsticaj za aktivnije socijalno uključivanje mladih u rješavanju problema i pokretanje pozitivnih promjena u zajednici.

“Željno iščekujemo dan kada ćemo moći uživati u našem novom igralištu,”istakao je direktor Kurtalić.

Planirano je da se rekonstrukcija sportskog terena i izgradnja tribina završi do kraja maja 2018.godine, a nakon obnove,na ovom školskom igralištu moći će trenirati, rekreirati se i uživati svi članovi lokalne zajednice, kao i ljudi iz okoline Gornjeg Rahića.

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.