7carU petak 1.juna, prostorijama udruženja žena „Rahićka čaršija“ upriličen je zajednički iftar za članove ovog udruženja kao i pozvane goste. Prostor je bio ispunjen što bi se reklo do posljednjeg mjesta.

Vrijedni članovi ovog udruženja su na najbolji i najljepši način priredili kvalitetno druženje koje i priliči ovom činu mjeseca ramazana a to je ramazanski iftar. Udruženje je obezbijedilo i prostorije za klanjanje akšam namaza za posjetioce.

Bila je ovo topla i lijepa večer kako bi se ljudi zbližili i družili. Inače ovo udruženje je dosta aktivno i ističe se čestim aktivnostim što svojim predviđenim aktivnostima što uključenjem i podrškom drugim skupovima naše mjesne zajednice i šire društvene zajednice na prostorima Brčko dristrikta.

Prostor udruženja je osposobljen i predviđenim namještajem za ovakve i slične skupove, no najveća vrijednost ovog udruženja jesu njene članice koje ne žale vrijeme i sredstva kako bi bili korisni svojoj lokalnoj zajednici. Zato treba im dati podršku u njihovom radu kako bi još kvalitetnije iznjedrili predviđene svoje projekte a za boljitak lokalne zajednice.

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.