M17MU srijedu 28.novembra u Omladinskom centru džemata Gornji Rahić održana je prezentacija DVD-a za učenje napamet kur'anskih sura. Autor prof.Nazim ef.Misini iz Lukavca je predstavito ovaj nadasve vrijedan projekat našoj javnosti.

Prof.Misini je u sklopu najavljene prezentacije DVA-a predstavio i druge svoje tehničke inovacije za rad sa djecom i omladinom, naročito se ovakav materijal odnosi na učenje djece u mektebu.

M4MDakle,predstavio je Harfodar – arapska slovarica, izdata 2010.godine i publikacija Bojimo pišemo i harfove učimo, 2014.godine.

Ono što je autor ovih inovativnih rješenje za rad sa mektebskom djecom predstavio je oduševio prisutne koji ruku na srce nisu imali predstavu da je proizvod ovako kvalitetno urađen.

U svakom slučaju olakšanje učenja kraćih kur'anskih sura i drugog sadržaja na DVD-u će omogućit lakši put do pamćenja istih kod korisnika, s druge strane olakšaće kod profesora lakši didaktički rad sa djecom.

Zaista vrijedni projekti koji su vrijedni naše pažnje i javnosti. DVD-a ima na raspolaganju u ponudi u džematu Gornji Rahić po cijeni od 7KM te Bojimo pišemo i harfove učimo po cijeni od 8KM.

Više slika u našoj foto galeriji na fb profilu na ovom linku  https://www.facebook.com/pg/dzematrahic/photos/?tab=album&album_id=2127965337454974