5dansehida19Čini nam se da odavno velik broj naših sugrađana nije bio masovniji na obilježavanju Dana šehida koji je podsjetimo Rijaset Islamske zajednice utemeljio 1995. godine i koji traje i trajaće dok je bošnjaka svjesnih i savjesnih. Dan pamćenja na protekla vremena, dan kada se prisjećamo svojih palih boraca koji leže u našim mezaristanima.

Tako je i danas 5.juna u srijedu u Gornjem Rahiću prije podne proučen tevhid u džamiji u Gornjem Rahiću. Nakon podne namaza odlaskom na centralni mezaristan Šehidskog mezarja imami su poklonili hatmu koju su tokom ramazana proučili za naše pogiunule borce.

Velik broj sugrađana je tekao kao rijeka kako u mezaristan tako i iz njega mogao se vidjeti u dugoj koloni ulicom. Nakon poklonjene hatme skupu obratio glavni imam mr.Mustafa ef. Gobleljić koji nas je podsjetio na značaj ovog dan i blagodati koje mi danas uživamo sebebom boraca koji su dali svoje živote za BiH. Položeni su vijenci cvijeće od strane koordinacije boraca,stranaka kao i mnogih udruženja.

Džemat Gornji Rahić se i ovaj put pobrinuo za što bolji ugođaj cijenjenih gostiju te je u krugu harema džamije prisutnima ponudio i počastio ih našom tradicionalnom baklavom, vodom i sokom.