Radovi na izgradnji obilaznice oko Brčkog su završeni 15. maja i od tada Brčaci traže odgovor na pitanje kada će ova saobraćajnica konačno biti puštena u promet kako bi se rasteretio saobraćaj kroz grad.

1zaobilaznica brckoOdjeljenje za Javnu sigurnost brčanske Vlade je početkom juna mjeseca raspisalo javni poziv za odabir izvršioca usluge tehničkog prijema obilaznice oko Brčkog. Otvaranje ponuda po ovom javnom pozivu i izbor najpovoljnijeg ponuđača će uslijediti krajem ovog mjeseca a ukoliko ne bude žalbi tehnički prijem ove saobraćajnice će trajati 30 dana.

“Teško je i nezahvalno prognozirati tačan datum puštanja obilaznice oko Brčkog u promet jer mnoštvo procedura i narednih aktivnosti ne zavise samo od Vlade, nego i od komisije koja će vršiti tehnički prijem te eventualnih popravki ako budu uočeni nedostaci na ovom objektu”, kazao je Edin Zaimović šef ovog odjeljenja.

Odgovor na ovo pitanje smo zatražili i od gradonačelnika Brčko distrikta Siniše Milića koji takođe ističe da tačan datum puštanja u promet obilaznice u ovom trenutku nije određen ali da se nada da će to biti što prije.

Ukoliko ne bi bilo dodatnih žalbi na raspisani javni poziv te građevinskih nedostataka koje bi trebalo ispravljati svi očekuju da bi u najboljoj varijanti sve procedure mogle biti završene i obilaznica zvanično otvorena u augustu mjesecu ove godine prenosi radiobrcko.ba