UZIVI ZIVOT SVOJ prostorijama Omladinskog centra džemata Gornji Rahić u subotu 8.oktobra 2022. godine upriličena je promocija knjige „Živi život svoj“ autora dr. Elharuna Selimovića iz Konjica. Ovo je ujedno i drugi njegov nastup kod nas u zadnje četiri godine. Elharun je kako u prethodnom nastupu tako i sada bio interesantan izlagač i rado slušan.

Od njega se uvijek može nešto novo čuti i prihvatiti. Selimovićevi citati iz knjige nam to najbolje elaboriraju gdje kaže: Nemojte da vam život uzalud prođe da tek na kraju shvatite, ne da ste činili greške, jer to uopće nije važno, svi griješimo, nego da ste protračili pravi život u krivom smjeru, a ne u pravom i u skladu sa samim sobom i datim životom.

Na sreću, nikad nije kasno da krenete ponovo ispočetka.
Moja najnovija knjiga "ŽIVI ŽIVOT SVOJ" vam pruža jako puno ideja da to i ostvarite na 365 strana!

Priča je dosta, iako pripovjesti uvijek imaju mjesta.
Ono što nam je preostalo, a to je glavno i najvažnije: PRIMJENA ZNANJA I SPOZNAJA jedino je djelotvorna.
Vrijeme čekanja je prošlo, svaka odgoda više nema smisla, konačno počnite živjeti život svoj !

Na tribini izlagač je podcrtao kako mnogi žive u prošlosti ili budućnosti a sadašnjost su zapostavili iz tog  i ostalih razloga autor je naslovio knjigu pod nazivom “Živi život svoj” a ne tuđi iz prošlosti i život koji možda nećemo doživjeti u budućnosti.

Na kraju posjetioci su mogli gostu postaviti pitanja koja su njima bila interesantna, inače Elharun je bio sasvim susretljiv na njih i rado je odgovarao. Cijena knjige na tribini je bila 20,00 KM.