akika LISICDanas 20. Džumade-l-ula 1444. h.g. odnosno 14.decembra 2022.godine u srijedu obavljena je akika za novog člana džemata Lišić Nejlu. Naša mala slatka Nejla je došla na ovaj svijet u novembru tačnije 22.11.2022. godine.

Njeni roditelji otac Nermin i majka Tifa su tako postali bogatiji za još jednog člana u porodici i broje sada četvoročlanu porodicu.

Inače ime Nejla je izvedeno od arapske riječi (نَيْلَة) "nayla" što ima značenje: poklon, dobročinstvo. Na listi najčešće davanih imena djevojčicama u Federaciji BiH u posljednjih nekoliko godina je ovo ime bilo među prvih 10 imena.

Džemat  Gornji Rahić je i ovom prilikom bio podrška mladom bračnom paru te ih skromno njihovu malu prelijepu djevojčicu darovao sa mushafom i novčani dar od 100 KM.

Akiku nadijevanje imena je obavio imam džemata Gornji Rahić prof.Senahid ef. Hamidović kojem je ovo prvi događaj ove vrste od kad je stupio na dužnost imama, hatiba i muallima u džematu.

Radujmo se novim dolaskom našeg mladog člana, jer djeca su budućnost naših zajednica / društva  ili kako bi naš narod rekao na mlađima svijet ostaje.