senahid eminDanas 3. marta 2023.godine u džematu Gornji Rahić upriličena je akika za novog člana zajednice Emina Berbića sina Mirsada i majke Merside. Emin se rodio  25. februara 2023. godine i tako pojačao broj članova u porodici Berbić Mirsada na četiri člana.

Njihovu radost je podijelio i imam džemata Gornji Rahić prof. Senahid ef. Hamidović koji je proučio ezan, ikamet i dovu za našeg najmlađeg člana zajednice. Djeca su emanet, radost i bogatstvo roditelja i šire porodice kao i naravno cijele zajednice. Jer bez podmlatka naših sinova i kćeri nema svijetle budućnosti našeg naroda.

Ime Emin je arapskog porijekla izvedeno od arapske riječi "`amīn" isto tako smatra se da je iransko - azerbejdžanska modifikacija arapskog imena Amin.  Emin ima značenje: pouzdan, siguran. U posljednjih nekoliko godina ovo ime je po popularnosti bilo među prvih 20 imena na listi imena za dječake u Federaciji BiH.

mirsad emin

I ovom prilikom džemat je putem efendije Senahida darovao lijepom hedijom našeg najmlađeg člana zajednice sa poklon kur'anom i 100 KM. Da nam Emin bude hajirli insan svojim roditeljima, porodici i široj zajednici, amin !