Danas u nedjelju 25.februara 2024.godine održan je prvi krug takmičenja u malom fudbalu na području medžlisa Brčko. Igralo se 4 plus 1, i svaka ekipa je imala priliku dovest na takmičenje svega sedam igrača. Igralo se u četiri grupe ukupno je učestvovalo šesnaest ekipa. Nakon prvog kruga ekipe/ džemati koji su prošli u drugi krug su Brka Nova, Brod, Gornji Rahić i Prutače.
ZAJEDNICKA SLIKA

U drugoj grupi u kojoj je učestvovala ekipa Gornjeg Rahića bile su ekipe još iz džemata Maoča Stara, Maoča Nova i Ograđenovac i igrale su se utakmice u sportskoj sali Devete osnovne škole u Maoči. Najbolji strijelac u ovoj grupi sa osam golova je bio strijelac iz ekipe džemata Gornji Rahić Tarik Bijelić. Igralo se oba poluvremena ukupno 15 minuta.

EKIPA DZEMATA RAHIC 2024 1

Prema tome džemat Gornji Rahić je predstavljala ekipa u sledećem sastavu:

Stoje sa lijeva na desno: Trener Senahid ef. Hamidović, Tarik Bijelić, golman Ahmed Pupalović, Benjamin Mehmedović i Almin Hamidović

Čuče sa desne straneSemih Lejlić, Ibrahim Nanić  i Meho Hercegovac.

Sledeći krug će se održati sledećeg vikenda u Brčkom gdje će svoje snage odmjerit ekipe pobjednici grupa Brka Nova, Brod, Gornji Rahić i Prutače. Pobjednik u ovom krugu će predstavljat medžlis Brčko na tuzlanskom muftijstvu.

dzematrahic.ba