mehmedovic ibrahimU ponedjeljak 22.aprila napunilo se 30 godina od pogibije Mehmedović  Ibrahima sina Mehmedalije i majke Behije. Ibrahim je rođen 1956.godine u Gornjem Rahiću, imao je polubrata Esada i sestre Enisu i Fatu. Završio je osnovnu školu i prije rata bio je radnik DPD „Posavina“ Brčko. Također je Ibrahim bio oženjen  suprugom Fadilom, imao je troje djece Mirsadu,Melihu i Mirsada. Postao je pripadnik Armije republike Bosne i Hercegovine 23.09.1992.godine. Poginuo je u rejonu Vranovače-Boderište 18.aprila 1994.godine, kada je poginuo imao je 38 godina života. Ukopan je na Šehidskom mezarju U Gornjem Rahiću.

Čin pogibije

Tokom obavljanje dužnosti straže na liniji odbrane u rejonu Vranovača Ibrahim je ranjen u predjelu stomaka od ispaljene neprijateljske granate i od tih posljedica je podlegao na putu do ratne bolnice Maoča.

Poginuli borac ISMET ŠIŠIĆ

ismet sisicU subotu 27.aprila napunit će se 31. godina od pogibije borca Ismeta Šišića koji je rođen 1952. godine u Gornjem Rahiću od oca Hadžipa i majke Zlate. Posjedovao srednju stručnu spremu-mašinbravar bio je zaposlen u RO „Tesla“ Brčko. Bračno stanje, bio je oženjen suprugom Zijadom i imao je s njom  tri kćeri Nerminu, Zlatu i Adisu, članovi porodice brat Safer,polubrat Ševko, sestre Muhiba i Safija i polu sestra Fadila. Bio je pripadnik Armije Republike Bosne i Hercegovine od 18.03. 1993.godine,poginuo je 27.04.1993.godine u rejonu Lipovca i kad je poginuo imao je 41 godinu života. Sahranjen je na Šehidskom mezarju u Gornjem Rahiću.

Čin pogibije

Dana 27.04.1993.godine je bio žestok tenkovsko-pješadijski napad u rejonu naselja Lipovac,dolazi do pada-gubitka linija odbrane, povlačenja na rezervnu liniju i prilikom povlačenja je poginuo.

Tevhid za naše poginule borce biće proučen u petak 26.aprila prije džume namaza u 12 sati. Pozivamo članove porodice , saborce i džematlije da prisustvuju ovom skupu kako bi se prisjetili njihove žrtve za našu domovinu i tako ujedno istrgli iz zaborava dešavanja u posljednjem ratu  kada je naša zemlja bila izložena žestokoj agresiji.