Udedic mustafa utorak 28. maja 2024. godine biće proučen tevhid za našeg sugrađanina Dedić (Mustafe) Sulejmana. Tevhid će se proučiti poslije podne namaza u džamiji Gornji Rahić. Pozivaju se svi zainteresovani da se odazovu ovom skupu kako bi iskazali poštovanje našim borcima koji su dali svoje zdravlje i život za jednu i jedinu nam domovinu Republiku Bosnu i Hercegovinu. Sulejman je  nakon granatiranja zadobio teže oštećenje i od posljedica istog preselio na ahiret 28.maja 1993.godine. Iza Sulejmana je ostala porodica Supruga Hikmeta, djeca Mustafa i Hasija, otac Mustafa, majka Samija, brat Bego, sestra Selima.

S toga džemat Gornji Raahić je ove godine pokrenuo aktivnosti  sjećanja na naše poginule borce, šehide koji  su iz našeg mjesta te na taj način sačuvati sjećanje na ove ljude koji su dali svoje najvrednije što su imali a to je život.

Na oglasnoj tabli džemata postavljen je spisak pogibije naših boraca,šehida koji su poredani po datumu pogibije tokom rata 1992-95 godina i kako slijedi biće im učeni tavhidi na taj datum. Iz tog razloga pozivamo saborce koji su zajedno  bili na liniji a naročito porodice i rodbinu poginulih boraca da se odazovu ovom skupu te na taj način spriječimo i bacimo u zaborav njihov doprinos onome što danas imamo i uživamo u blagodatima slobode koja nema cijenu.