altZamjenik gradonačelnika Esed Kadrić položio kamen temeljac za SPORTSKO REKREATIVNI  KOMPLEKS  U NASELJU  'G. RAHIĆ'


Danas je i zvanično položen kamen temeljac novom kompleksu sportsko rekreativnog centra u Gornjem Rahiću do izgrađenog novog stadiona fudbalskog kluba Rahić na Šipovačama. Sama sportska dvorana će koštat oko milion maraka, ostali dio vjerovatno milion ipo maraka što bi vjerovatno iznosilo oko dva ipo miliona maraka sav kompleks sadržaja. Multifunkcionalna sportska dvorana će biti dimenzija 35,00x45,00m+6,00x30,00 čvrstog materijala spratnosti prizemne i visine po idejnom rješenju. Objekat je javnog karaktera.

U parteru objekta su sportski tereni za rukomet,košarku,odbojku i mali fudbal, prostori ispod tribina su svlačionice i garderobe sa sanitarnim prostorijama

Prostorija spravarnice,ulazni hol za gledaoce koji se sa dva dvokraka stepeništa penju na nivo tribina na koti + 2,56m

Na koti + 2,56m su tribine za 600 gledalaca a ispod tribina na toj koti + 2,56 su sanitarni blok lijevo i desno za posjetioce (gledaoce)
Zamjenik gradonačelnika je u kratkom press govoru novinarima istakao značaj i vrijednost izgradnje ovog sportskog centra za ovaj kraj i omladinu kao i za budućnost razvoja pozitivnih vrijednosti. Kadrić je među prvima bacajući lopatu betona ozvaničio izgradnju ovog značajnog objekta u Gornjem Rahiću. Prisutni su bili još podpredsjednik skupštine Adem Ribić te nekoliko šefova odjela kao i poslanici iz skupštine Brčko distrikta.

U prvoj fazi izgradnje troškovi će koštati 600 hiljada KM i radovi bi trebali da budu završeni za 180 radnih dana odnosno šest mjeseci. Izvođač radova je građevinska firma d.o.o.“Renovir“ Brčko.


dzematrahic.ba