Ksirbegovic 23 700x336ompanija Širbegović Inženjering iz Gračanice u protekloj 2016. godini uspješno je poslovala, te tako nastavila da razvija svoje tržišne kapacitete i promoviše domaću privredu, piše srbijanski portal gradjevinarstvo.rs.

Rezultati poslovanja koje je kompanija ostvarila u 2016. godini pokazali su da je prošla godina za ovu kompaniju bila izuzetno uspješna i da je ostvarila jednu od vodećih pozicija u izgradnji u BiH, Srbiji i Hrvatskoj dok je kontinuirani rast nastavljen i u drugim segmentima poslovanja, navodi portal.

Kako se navodi iz Uprave Širbegovića, višegodišnje uspješno poslovanje stvorilo je preduslove za nove akvizicije i širenja kako na domaćem tako i na inostranim tržištima.

Pored djelovanja na tržištima BiH, Hrvatske i Srbije, kompanija je potpisala i nekoliko ugovora u Crnoj Gori.

Jedan od njih je i izgradnja distributivno logističkog centra Voli Trade u Podgorici, čija je površina 16.000 m². Širbegović je završio montažu navedenog objekta prije dogovorenog roka.

Od projekata u prošloj godini izdvaja se završetak izgradnje „Bingo City Centra“ u Tuzli, koji se prostire na 40.000 m². Riječ je o izuzetnom projektu u svakom pogledu, koji je prevazišao standarde svih postojećih tržnih centara u BiH.

Da kompanija Širbegović nastavlja da niže pozitivne rezultate ukazuje i činjenica da je prije nekoliko dana završila montažu armirano betonske konstrukcije za „Robnu kuću IKEA“ u Beogradu površine 35.000 m². Prva robna kuća švedskog proizvođača izgrađena je u Bubanj Potoku, 15 kilometara od centra Beograda.

Gradnja ovog objekta predstavlja pravu promociju naših mogućnosti. Drago nam je da smo uspjeli ući u klub firmi koje sarađuju sa ovako značajnim brendom kao što je IKEA, te se radujemo nastavku saradnje sa njima – kažu u Širbegoviću.