Za kratko vrijeme ova Brčanka po rođenju, po zanimanju magistrica ekonomije,privukla je hiljade osoba,ponajviše majki, kojima je primarni cilj da svojim maštovitim obrocima pobijede jednog od najvećih poroka-fast food.

ALMIRA MUJACICIstražujući hranu došla je do 35 aditiva koji se svakodnevno koriste u pekarstvu. Ističe kako je tek kada je postala majka počela značajnije da istražuje zdravu ishranu i daje preporuke i drugima kako se hraniti zdravo.

Prema današnjem stanju kod nas su pekare postale glavne kuhinje našoj djeci, jer mnogi roditelji se ne žele zahmetiti oko njih i njihove svakodnevne ishrane.

Ono što je okupiralo moju pažnju ističe Almira na svom zdravitinejdzeri.net u posljednje vrijeme jeste činjenica da su mladi ljudi totalno skrenuli s puta zdrave i domaće hrane. Pitam se šta znači da mi odrasli biramo namirnice koje ćemo pojesti, brojimo kalorije i šećere kada naša djeca jedu svakodnevno na putu od kuće do škole brzu i nezdravu hranu.

Razgovarajući sa velikim brojem tinejdžera dobila sam poprilično ujednačene odgovore, a to je da su njihova omiljena jela: pizza, hamburger, donner, pita i peciva iz pekare. Pisala sam odgovore svakog pojedinog školarca i kada sam došla do broja 100 pa vidjela da ni jedan odgovor nije glasio "paprika", "jabuka", "tresnja" i slično, odlučila sam započeti borbu jačanja svijesti mladih ljudi o važnosti zdrave prehrane.

Više na ovu temu možete pročitati OVDJE.