Poštovani sugrađani

1indiraKao što znate naš džemat je konstatno u akciji kroz razne projekte koji se realizuju na radost svih dosta uspješno. I u ovom slučaju se obraćamo Vama da pomognete novi projekat za rješavanje socijalnog slučaja koji se nalazi kod nas u džematu. Radi se o samohranoj majci Muradbegović Indiri koja ima dvoje maloljetne djece 2007 i 2009 godište od kojih je jedno dijete i bolesno, žive u trošnoj i neuslovnoj kući. Porodica živi od dječijeg doplatka.

Problemi kod ove porodice su sledeći;

-PROKIŠNJAVA KROV

-ODŽAK JE POPUCAO I NEMOŽE SLUŽIT SVOJOJ SVRSI

-PROZORI SU NEUPOTREBLJIVI I ZAKOVANI

-KUPATILO KAO NI MOKRI ČVOR NIJE U UPOTREBI

-PRAŠINA SA POTKROVLJA PADA KROZ PLAFON U SOBE

-SVA STOLARIJA JE U LOŠEM STANJU

-GLAZURE NEMA U KUĆI

Džemat je proteklih mjeseci sagledao stanje i proteklih dana pristupio realizaciji pomoći ovoj porodici, pošto kuća prokišnjava krenulo se od rješavanja krova, odžaka, unutrašnje i spoljašnje stolarije, ugradnji rigipsa na plafone, izgradnji kupatila i glazure. Procjene majstora govore da bi saniranje navedenih nedostataka na kući trebalo utrošit 4 hiljade KM.

Zato vas ovom prilikom pozivamo da se uključite svako prema svojim mogućnostima u ovu hajirli akciju da svojim novčanim sredstvima date svoje priloge na blagajnu džemata za ovu porodicu.

Allah će svakome dati nagradu za svako učinjeno djelo zato natječimo se u dobru,jer prvenstveno ćemo mi imat koristi od tog dobrog djela,a ujedno ćemo olakšati život ovoj maloljetnoj djeci koja su ni kriva ni dužna se našla u toj teškoj situaciji.