1crveni luk

Korisna narodna medicina

Naši preci su koristili i sačuvali metodu korištenja kolutova luka u zdravstvene svrhe liječenja, koju danas možete pokušati uraditi bez napuštanja udobnosti svog doma. Sve što je potrebno je luk, folija i tople, po mogućnosti vunene čarape.

Isijecite luk tanko i ostavite dok kriške luka ne ispuste svoje sokove. Nanesite kriške na svoje noge, zamotajte čistom folijom i navucite preko toga svoje omiljene vunene čarape. Vuna pomaže puno, jer čuva noge toplim. Folija zadržava kolutove luka na vašim nogama i spriječava širenje jakog mirisa luka u vašem domu.

Ako je vaša koža previše osjetljiva, kriške luka premažite s nekom masnom kremom ili bilo kojim drugim prirodnim uljem. Kriške luka stavljajte na noge u večernjim satima, prije nego što odete u krevet, jer ova tehnika radi bolje noću kad se ne krećete puno. Luk sadrži hranjive sastojke koji idu duboko kroz kožu u krvotok.

Ova čudesna tehnika će vam pomoći da detoksikujete krv, spriječite tvrdoglavu prehladu, gripu, bakterijske ili virusne infekcije, stimulišete cirkulaciju krvi i za detoksikaciju organizma.

Za optimalne rezultate, pokušajte pronaći organski tj. prirodno uzgojen luk.

Ostavite ga preko noći, a sljedećeg jutra ga uklonite i isperite hladnom vodom. Vunene čarape navučene preko luka će ugrijati noge,povećati cirkulaciju krvi, što je odlično za ljude koji pate od slabe cirkulacije krvi i dijabetesa.

Ovaj domaći tretman čini čuda za ljude koji se bore s raznim zdravstvenim problemima, ali može pomoći i zdravim ljudima da se osjećaju još bolje. Svaki put kada uočite prve simptome prehlade, gripa, groznice grla ili plućne probleme, primijenite ovaj jednostavni domaći lijek.

Ako ga koristite za ublažavanje prehlade ili gripa, ponavljajte postupak svake noći dok se vaše zdravstveno stanje u potpunosti ne poboljša. Ako ste zainteresirani za detoksikaciju vašeg organizma, ponovite ovaj tretman s vremena na vrijeme.

Izvor: naturalhealthcareforyou,healthyfoodhouse