3fRadovi na realizaciji projekta „Stiropol-fasada“ su već odavno završeni i trajali su u periodu od 22 oktobra do 8 decembra 2017.godine. Džemat Gornji Rahić u ovoj godini je zaista ostvario izuzetne rezultate u investicijama među kojima je bila planirana i ova realizacija projekta.

Da je projekat bio zahtjevan govori podatak da je utrošeno gotovo hiljadu kvadrata stiropola-stirodora raznih debljina. Urađeno je 775 kvadratnih metara fasade. U toku izvođenja projekta predlagač idejnog prvobitnog rješenja za džamiju je  odustao i ona je dobila sadašnji izgled koji nije bio predviđen.

Projekat sa svim rashodima limarija,ugradnja manjih alu-prozora na velikoj kupoli, vrata, stiropol, fasada i dr. koji su bili na ovom projektu je iznosio 37.314,28 KM.

Prema reakcijama ljudi projekat je pozitivno prihvaćen izgledom i dizajnom. Interesantno je i uočljivo da boje nisu iste izgledom kada je sunačan dan i oblačan, tada dolazi do situacije kao da se ne radi o istom objektu(u prilogu slika možete to primijetit).

Jednostavnost boja koje krase sada džamiju je izmamila pozitivne kritike.

Realizacijom značajnog projekta džamija kao objekat je dobila kvalitetnu toplotnu i zvučnu izolaciju te se očekuje ušteda energenata najmanje 20% tokom zime.

 Ovom prilikom džematski odbor se zahvaljuje svim akterima i učesnicima koji su dali svoj doprinos na realizaciji ovog vrijednog i skupog projekta.