U4IFT18 srijedu 30.maja 2018. Godine odnosno  15.ramazana 1439. Hidžretske godine u prelijepom majskom predvečerju održan je drugi Omladinski iftar u džematu Gornji Rahić. Učešće je uzelo oko 180 osoba sa cijelog područja Brčko distrikta. Iftar na kome su okupljeni studenti, srednjoškolci u učenici osnovne škole uzrasta 6,7,8 i 9 razreda. Divno je to bilo za vidjet na jednom mjestu svu tu mladost koja je naša budućnost. Pred sami iftar omladini se na kratko obratio prof.salih ef. Hrnjić naglasivši značaj ovog druženja pozivajući omladinu da u današnjem vremenu propituju vrijednosti koje imaju i na kojim su temeljima zasnovane te da se klone osoba koje svojim neznanjem  dovode druge u zablude.

ProKUPON IZGLEDjekat iftara ovog tipa u džematu je drugi po redu i značajan je sa aspekta što raznolikost prisutnih po godinama i iz raznih sredina našeg podneblja omogućava omladini druženje,upoznavanje i zbližavanje na daljnjem bitisanju naših džemata ka općem dobru kojem teži naša zajednica.

S toga džemat će i ubuduće pružati podršku ovakvim korisnim projektima. Vrijednost navedenog projekta je bila 1.620,00 KM. Da bi projekat bio kvalitetno realizovan, džemat je i ove kao i prethodne godine štampao kupone za sve učesnike na njemu.

Zahvaljujemo se svim učesnicima na učešću pri realizaciji ovog vrijednog projekta da ih Allah dž.š. nagradi iz svoje bogate riznice.

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.