paketpenzioneriU toku mubarek mjeseca ramazana svako na svoj način želi učinit nešto korisno. Ovog puta džemat Gornji Rahić je pored niza svojih dosadašnjih aktivnosti i projekata organizovao jedan sasvim novi projekat pod nazivom „kahva za penzionera“ namijenjen za stariju populaciju odnosno striktno za našeg penzionera.

Oni kao i druge populacije poprilično su zapostavljeni kroz projekte. Iz tog razloga džemat je došao na ideju te se smoglo snage,volje i sredstava da im se na trenutak pokloni mala pažnja zajednice .

Džemat je u saradnji sa udruženjem penzionera u Gornjem Rahiću na čijem je čelu Jasmina Šišić u petak i subotu 8. i 9.juna realizovao projekat za 180 penzionera.

1kahva1

U sklopu projekta „kahva za penzionera“ podrazumijeva da svaki penzioner na području mjesne zajednice Gornji Rahić dobije poklon u vidu 500 grama kahve, pakovanje kocke šećera i bosanski lokum. Vrijednost projekta je iznosila 1.500,00 KM.

Da Milostivi nagradi i u sevap upiše sve one koji  su uzeli učešće u ovom vrijednom i nadasve vrijednom pažnje projektu.

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.