sadrzaj slatkog cevapaZa pripremu Brčanskog slatkog ćevapa potrebno je: 400 grama mlade janjetine, 400 grama suhih šljiva, 10 grama šećera, štapić vanilije, 20 grama mljevenih oraha i soli i ulja po volji.

Meso izrezati na sitne komade, pošećeriti, malo posoliti i prokuhati u vodi. Za to vrijeme šljive namočiti u mlakoj vodi, onda ih odvojiti od košpice i puniti komadićima mesa.

Napunjene šljive poredati po posudi i dodati još šećera, masnoće, klinčića, štapić vanilije i preliti mlakom vodom.

Staviti ćevape da se kuhaju sve dok meso ne omekša. Ovo jelo može se služiti uz dodatak kuhane riže, a može se poslužiti kao desert posut mljevenim orasima.

Iz knjige  "Aščinica",priredio dr.Enes Kujundžić

 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.