1portal pristupnicaImajući pred nama sve životne tokove koje proživljavamo kao zajednica i društvo te u tom smislu neophodno je pronaći i rješenje koje će olakšati ljudima realizaciju ukopa svojih najmilijih članova porodice. Kad je sve sagledano, i razmatrani prigovori nekih članova kako im je teško sve to podnijeti finansijski prilikom dženaze, džematski odbor Gornji Rahić je donio odluku da se našoj javnosti džematu ponudi  projekat „Dobrovoljni fond dženaze“ kako bi se olakšalo i kako bi riješili socijalne slučajeve u našem društvu.

Javnost je bila prije godinu dana upoznata sa ovim projektom i bile su pozitvne reakcije u narodu na projekat. Pošto nije bio dovoljan broj prijavljenih,a u zadnje vrijeme isti prijavljeni članovi te novi članovi sve više zahtjevaju od odbora da se krene u realizaciju ovog fonda odbor je odlučio ponovo pozvat i druge zainteresovane da se prijave kako bi za početak imali dovoljan broj da startuje projekat.

Naime, u fondu je predviđeno sledeće da taj „paket“ obuhvata kompletnu opremu za ukop,posmrtnice,besplatan prijevoz na području Brčko distrikta,kopanje mezara, gasul, 2 sale (salavati),učenje na mezaru i sedmica sa tevhidom.

Svaki član bi na godišnjem nivou uplaćivao 20 KM, te odmah imao određene benefite-popuste svaku godinu za dženazu. Za 6 godina plaćanja članarine član će izdvojit 120 KM a dobija se pravo na komplet besplatni paket usluga koji vrijedi 800 KM koji smo naveli.

Zato pozivamo  sve zainteresovane za više informacija da se prijavite u kancelariju džemata kako bi vam se prezentovalo više detalja u vezi značajnog projekta koji će mnogima olakšati ovaj vid aktivnosti kada je u pitanju smrtni ishod naših najmilijih.

Podsjećamo isto je bilo i prije skeptika kada je džemat pokrenuo projekat 2011. godine u vezi projekta „košenje trave“ koji je kao što znamo uspješan i dao je dobre rezultate odnosno imamo uredno očišćena mezarja.

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.