1GJavnost je odavno upoznata da se krenulo sa rekonstrukcijom džamije u džematu Gornji Rahić. Poslovi su išli svojim tempom uz određene prepreke i rješavanje istih. Sa današnjim danom nakon uklanjanja određenih zidova,dizanja glazure i starog grijanja na red je došlo da se krene sa vidljivim radovima.

Pošto je elektrifikacija bila dosta nestabilna i stradala urađena je nova u cijelom objektu,  položene su cijevi za centralni usisivač sa utičnicama (vjerovatno prvi ove vrste na našem području) urađeno je podno grijanje i danas je završena glazura kako na mahfilu tako i u centralnom dijelu.

Vrijeme je za sada poslužilo i nadamo se da će i drugi radovi ići određenim tempom. Podrška od džematlija za sada ne izostaje te se nadamo da će tako i biti do kraja izvođenja kapitalnog projekta u džematu Gornji Rahić.

U fazi je izrada stolarije svih vrata na ulazu u objekat te uvođenje firmi koja će oblagati kamen na stepeništa kao i stubove i dolazi do komplet necovanja džamije te na kraju uređenje kaligrafije u džamiji. Započeti projekat uređenja  unutrašnjeg enterijera džamije bi trebao minimalno koštati 150.000,00 KM.

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.