U okviru projekta saradnje Islamske zajednice sa nevladinim sektorom Medžlis IZ-e Tešanj i Udruženje Bošnjaka „Vrijeme Zeman“, pod pokroviteljstvom Muftijstva zeničkog, organizirali su treće nagradno takmičenje u učenju Kur'ana napamet „Hifz - Tešanj 2019“.

Kvalifikaciono takmičenje je održano u četvrtak, 06. juna 2019. u četiri kategorije: 

haruntesanj

U četvrtoj kategoriji 30 džuza Amme učestvovao je i Hasikić Harun učenik škole kur'ana iz džemata Gornji Rahić koji vodi kurra hafiz mr.Ismail ef.Čehić iz Brčkog.

Harun je prvi učesnik na ovom takmičenju sa ovih prostora te je ostvario zapažen rezultat. U prvom dijelu kvalifikacionom dijelu je od 97 kandidata prijavljena zauzeo prvu poziciju sa osvojenih 297 bodova.

U finalu je imao manje sreće jer je od pet takmičara imao najteža dva pitanja odnosno učenja kur'ana te je zauzeo 4 poziciju sa osvojenih 67 bodova. I ovim plasmanom treba bit zadovoljan u ovolikoj konkurenciji učesnika koja je jaka bila.

 Ovim nastupom Harun je nastavio pozitivan trend na takmičenjima sa odličnim rezultatima i izdanak škole kur'ana džemata Gornji Rahić daje već plodove svog učenja i djelovanja treću godinu za redom.

Ostale kategorije su bile ,I kategorija – prvih 5 džuzova Kur'ana, II kategorija – Sura An-nisa i III kategorija – 28. džuz

KOMISIJA JE BILA U SASTAVU: hafiz Fadil ef. Bektaš, profesor kiraeta u „Elči Ibrahim-pašinoj“ medresi u Travniku; hafiz Mirnes ef.Spahić profesor kiraeta u „Behram-begovoj“ medresi Tuzla i hafiz Ahmed ef. Bukvić prof.,  imam Hamzibegove džamije u Tešnju

Nakon održanog takmičenja, u svečanom dijelu programa, tamičarima su čestitali i prigodno se obratili njihovoj prisutnoj rodbini, prijateljima i džematlijama: Jasmin Hadžikadunić, predsjednik Udruženja Bošnjaka „Vrijeme Zeman“, glavni imam Medžlisa IZ-e Tešanj mr. Fuad ef. Omerbašić,predstavnik porodice El-Va'lan Al-Mutairi iz Kuvajta i muftija zenički doc. dr.hafiz Mevludin ef. Dizdarević koji je i na kraju skupa proučio dovu.