Na našu adresu obratila se osoba sa imenom Malsore Hasani koja traga za svojim rođacima koji su živjeli  u prethodnom periodu u Gornjem Rahiću. Želja joj je da sazna imal još ko živ od rođaka njene majke koja je odselila odnosno udala se na Kosovo. Obraćanje prenosimo u cjelosti te molimo porodicu Hasanović da se raspitaju za ove podatke koje od predaka njihov bio u Gornjem Rahiću.

Radi se o porodici rahmetli Hasanović Hadžipa i Hane koji su nekad živjeli u Gornjem Rahiću

SLIKA KOSOVO

Dopis koji smo dobili

Pozdrav dragi moji rođaci iz Gornjeg Rahića, Bosna. Tražim izgubljeni dio svoje porodice i možda mi možete pomoći. Ja sam Albanka koja živi u Švicarskoj i moja baka je bila Bosanka iz vašeg mjesta. Rođena je 1931. godine i za vrijeme drugog svjetskog rata preselila se na Kosovo s roditeljima i sestrom (imala je samo 16 godina). Znamo da su sva njena braća umrla prije završetka rata. Imala je samo 1 sestru koja se zvala Emina. Moja baka Sabrija se tada udala za mog djeda i ona se nikad nije vratila u Bosnu. Moj otac i ja bismo voljeli posjetiti vaš grad sljedeće godine i saznati o našim korijenima. Možete li mi reći ima li starih arhiva ili bi mi neko mogao pomoći u otkrivanju bilo kakvih podataka? Voljela bih iznenaditi svog oca posjetom majci njegove porodice. Evo nekih podataka o mojoj baki: zvala se Sabrija. Njeno prezime prije nego što se udala bilo je Hasanović, a ime njenog oca bilo je Hadžib. Možda se neko od starijih ljudi Gornjeg Rahića sjeća Hadžib Hasanović ili njegovog brata Ibrahim Hasanović. Unaprijed hvala i nadam se da ću jednog dana moći posjetiti vaše mjesto. Šaljem vam puno ljubavi iz Švicarske.

Za sve koji nešto znaju za ovu porodicu mogu se obratit nama a mi ćemo tu informaciju proslijedit navedenoj osobi koja traga za familijom.