krofne2Krajem protekle godine džemat Gornji Rahić je pokrenuo novi projekat za djecu koja idu subotom i nedjeljom u mekteb. Taj projekat je proveden u zadnja dva vikenda u džematu.

Radi se o užini koju svako dijete na kraju nastave dobije, užina je friška i kvalitetna. Sastoji se  od raznih priloga, do sada je realizovan sendvič, krofna i pica, dakle ide kombinacija jedan dan slatki program drugi dan slani program. Podršku džematu u ovom projektu pruža pekara  „Pereca“ vlasnika Mirsada Forića.

Djeca su zadovoljna i pozitivno reaguju na novi projekat. Treba istać da je džemat u dosadašnjem periodu nekoliko godina unazad pokrenuo i projekat „Ilmihal“ koji funkcionira a radi se o tome da svako dijete koje dolazi u mekteb ima besplatan ilmihal,sufaru i u prvom krugu mushaf.

Za one koji su zainteresovani  dati  podršku novom projektu džemata  „užina za djecu“ mogu svoj prilog i doprinos  uplatit na blagajnu džemata i tako biti angažovani u ovom hajirli dobrom djelu. Znamo da dijete obradovati znači veliki sevap, pa bujrum tko voli nek izvoli !

Za bilo kakve dodatne informacije možete nas kontaktirat na 061/424-435 ili na meil This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .