1munara radTokom vikenda (4 i 5 april 2020) urađen je projekat bojenja munare na džamiji u džematu Gornji Rahić. Projekat koji je složen i zahtjevan jednom  riječju opasan po život. No i u takvim složenim poslovima se nađu majstori svog zanata.

U ovom slučaju to je bila firma Extreme Bosna Service iz Zenice koja je uradila efikasno posao i to bez postavljanja skele, dakle sve na konopcima  radili.

Specifičan posao koji su mnogi to vidjeli i glavom zavrtili govoreći da nema tih para da bi to radio, no momci iz ove firme su pokazali profesionalnost i disciplinu radeći staloženo i mirno mada im što se tiče vjetra nije baš sreća bila naklonjena jer je cijelo vrijeme puhao jak vjetar, ali momci su i pored takvog otežanog vremena uspjeli na zadovoljstvo privesti posao kraju za dva ipo dana.

Da napomenemo munara je sa alemom visoka 47,5 metara. Zabilježili smo radove sa nekoliko slika i video prezentacijom koje su snimljene dronom tokom izvođenja radova.

Ovim projektom džemat je pri kraju uređenja eksterijera džamije (vanjskog dijela) ostaje još da se ulaz-stepenište riješi i to bi bio taj komplet paket izvođenja radova na rahićkoj džamiji.