ertugrul slikaSerija ERTUGRUL ušla u Guinness enciklopediju rekorda kao najbolji dramatičan čin u historiji svjetske drame.

Sa dobiti od 39 milijardi dolara, serija je prevedena na 39 jezika širom svijeta. Broj pregleda dostigao je 3 milijarde gledalaca širom svijeta. Predivna stvar je da je sadržaj serije u veličini islamske historije i njene snage i da to nisu samo mač i borba.

Uz pravdu i pravo, tu je jačanje ljudskih vrijednosti.. I nema anti-morala ili “blentavih” scena. Ovo je umjetnost koja zaslužuje da se zove umjetnost prenosi ljepota-islama.info

Knjiga Ertugrul i na bosanskom jeziku

Sve gledatelje popularne serije „Ertugrul“ sigurno će obradovati vijest da je iz štampe izašla prva knjiga o ovom gaziji na bosanskom jeziku.

KNJIGA ERTUGRULKnjiga pod naslovom „Ertugrul i priča o plemenu Kaji“ je na granici između biografije i historijskog romana.

Na oko 200 stranica, autor nam donosi zanimljivosti o porijeklu plemena Kaji, njihovoj selidbi iz Centralne Azije do granica Kine, a zatim putu ka Anadoliji.

Borbe sa Mongolima i križarima koji ruše jednu po jednu islamsku državu zauzimaju, ali i sukobi sa plemenima koja šuruju sa križarima, slikovito su dočarani na stranicama ove knjige.

Usljed svega, unutrašnjih i vanjskih izazova, pleme Kaji uspjelo je očuvati jedinstvo i postaviti temelje za buduće carstvo koje će vladati više od pet stotina godina.

Kakve su karakterne vrline krasile Ertugrula, njegovu porodicu i prijatelje? U kakvom ambijentu je odrastao i čime se odlikovao ovaj muslimanski lider, čitajte u knjizi koju je objavila izdavačka kuća Slovo bosansko.