4projekta ramazanProtekli mjesec ramazan je uveliko kao i prethodnih godina u džematu Gornji Rahić bio jako plodonosan kada su zajedničke aktivnosti u pitanju džemata. Tradicionalni projekti daju svakom godinom nove plodove koji koriste široj zajednici. Tako je bilo i ove godine u samo četiri projekta koji se razlikuju po nijansama mada je svrha zajedništvo, pomaganje/solidarnost i druženje bilo zaista korisno i vjerujemo nadasve nezaboravno za mnoge učesnike. Naime u samo četiri projekta džematlije džemata Gornji Rahić su nesebično uložili u projekte čak 10.518,70 KM i to u pakete prehrambenih artikala, omladinski iftar, 5 tradicinalni iftar za 27 večer ramazana i podjela drva potrebnim članovima zajednice su nadasve uljepšali mnogima ovogodišnji mjesec ramazan.

Nesebičnost mnogih je potaknula niz korisnih i dobrih djela. Reakcije su sa terena jako dobre kako onih koji su bili u ulozi da doniraju do onih koji su bili korisnici tih projekata. Ovom prilikom džemat se zahvaljuje mnogim učesnicima na ovim velikim i vrijednim projektima, koji da podsjetimo interesantno se šire i razvijaju te dobijaju na kvalitetu i brojnošću kao što smo u prethodnim tekstovima to isticali i spominjali.

Trebamo svi biti ponosni što smo to radili i uradili domaćinski a naročito što je to sve bilo u blagoslovljenom mjesecu ramazanu.

Hvala svim učesnicima i donatorima i da ih Allah nagradi iz svoje riznice neizmjernom nagradom koju od njega svi očekujemo na sudnjem danu kada se budu djela mjerila i nagrađivala.

Pregled urađenih projekata:

1.) Tokom mjeseca ramazana uručeni paketi hrane u vrijednosti - 1.100,00KM

2.) 17 večer ramazana Iftar za mlade 200 osoba- 2.128,70 KM,

3.) 27 večer ramazana Iftar za 310 osoba i 120 osoba na sehuru -4.650,00 KM.

4.) 27 dan mjeseca ramazana 44 metra drva za 22 porodice- 2.640,00KM

Ovim isticanjem ne želimo nikakvu hvalu i uzdizanje naspram drugih nego želimo podstaći i druge da se uključe u nadolazeće projekte koje džemat ima da realizuje u septembru mjesecu ove godine a to je ugradnja stiropola i fasade na komplet džamiju i suteren (procjena troškova cirka 16.000,00 KM) te ujedno pozivamo sve zainteresovane da se uključe u njega prema svojim mogućnostima kako bi naša džamija dočekala što spremnije zimu. Rješavanjem toplotne i zvučne izolacije objekta dobili bi smo ekonomičnije grijanje i uslove u džamiji.

Podsjećamo javnost da džemat ima donatore za stiropol a za ostali materijal,fasadu i radove radnika nema.

Za bilo kakva pitanja možete nas kontaktirat na naš email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .