U subotu 23. decembra 2017. godine u Gornjem Rahiću održan je 11 po redu Dječiji festival folklora i pjesme. Učestvovalo je osam društava zajedno sa domaćinom. Pored nastupa predviđenih društava ujedno se odvijala u humanitarna akcija za Elmu Ćehajić gdje je predsjednik BKUD „Rahić“ Enes Karalić u toku programa uručio ocu Elme, Nusretu donaciju od 850,00 KM koliko je p11frikupljeno na ulazu u salu.

Dječiji festival je otvorio domaćin Bošnjačko kulturno-umjetničko društvo „Rahić“ sa koreografijom „Igre iz Bosne“.

Nakon domaćina su se publici predstavili gosti iz Hadžića KUD“Mladi metalac“ čija tradicija datira daleke 1953. godine, koja je prekinuta početkom rata 1992. godine. Folklor „Mladi metalac“ bio je poznat, ne samo u Jugoslaviji nego i u mnogim drugim zemljama svijeta. „Mladi metalac“Hadžići njeguje tradicionalno, kulturno nasljeđe BiH, kao i zemalja zapadnog balkana, kroz prezentacije narodnih plesova, pjesama, nošnji i običaja.Društvo broji oko 150 članova. Nastupili su sa koreografijom „Banjalučke igre“ i Vranje.

Poslije njih je nastupio je BZK“Preporod“ iz Viteza koji se predstavio sa dvije koreografije i to „Igre iz Jajca“ i „Oj curice dinati“. BZK“Preporod“ iz Viteza postoji 27 godina, dobitnik je nogobrojnih priznanja djeluje kroz više sekcija od kojih je najbrojnija folklorna.

KUD „Biser“  Tojšići iz Tojšića je nastupio sa koreografijom „Bul-bul ptica“ .KUD je osnovano 2010. godine ima 80 članova koji djeluju u nekoliko sekcija. Svojim nastupima su prisutni kako u BiH tako i van nje. Organizatori su pet međunarodnih festivala i folklora.

Zatim je nastupio OKC „Lipe“ Doboj Istok iz Doboj Istoka. Sledeći su bili KUD „Gornja Orahovica“ iz Gornje Orahovice koji su nastupili sa koreografijom „Orijentalne igre“.

KUD „Šator paša“   iz Šatorovića se predstavio sa koreografijom“Sarajevske gradske igre“. Inače KUD je osnovan 2012. godine, broji 94 člana podijeljenih u tri sekcije folklorna, dramska i recitatorska.KUD svoju zajednicu predstavlja širom BiH kao i u inostranstvu. Organizator je Internacionalne smotre folklora „Kolo na bubanu“.

Treba napomenuti da je u toku programa mali Nedžib Lišić iz Gornjeg Rahića otpjevao pjesmu prisutnima gdje je izmamio aplauz od publike u sali.

Sponzori ovogodišnjeg 11 Dječijeg festivala,folklora i pjesme su;

-Generalni sponzor Vlada Brčko distrikta

-Zaimović Irfan

-Pilana Lišić

-Asmir Zejneli „Havana“

-d.o.o.Voćar

-Minix Ograđenovac

-d.o.o. Sosa

-S.P. „Kićo“

-S.P.“Mix“

-S.P. „Braća“

-d.o.o.TVP Brčko

-Aida Abidović Osmanbašić

-Pobrić Nefair „PONE“

-d.o.o.“Karamujić“

Voditelj programa 11 Dječijeg festivala, folklora i pjesme je bila Ajla Sarajlić.