14ogDanas je u Ograđenovcu 23.decembra 2017. godine poprilično bilo svečano. Mnogi musafiri su bili prisutni u džamiji,na kojoj je imam Fuad ef. Hamzabegović rekao prisutnim da današnja svečanost objedinjuje tri povoda ovog skupa i to povodom mevludskog mjeseca, darivanja vakufa džamiji i rekonstrukciji džamije.

Skupu je prisustvovao hafiz dr. Kenan Musić prof. iz Sarajeva koji je nakon uvodnog dijela glavnog imama mr. Mustafe ef. Gobeljića održao inspirativno predavanje o Božijem poslaniku, našoj djeci, vrijednosti vakufa koji ostavljamo zajednici u amanet te drugim aktuelnim pitanjima današnjice odgoja djece i stanja bošnjaka u Bosni.

U sklopu mevludskog programa koji su proučili imami medžlisa islamske zajednice Brčko simbolično je Meho Musić ispred svoje porodice supruge Rašide, sina Eseda i snahe Zuhre uručio ZK uložak od darovanog vakufa (seoski trg od 500m2) glavnom imamu mr. Mustafi ef. Gobeljiću. Tom prilikom glavni imam je naglasio važnost vakufa kao trajne čovjekove sadake koja će teći i nakon čovjekovog dunjalučkog života. Porodica Musić je na kraju prisutnim gostima i musafirima uručila prigodne poklone. Ostaje mjestu Ograđenovac vrijedan poklon i dar kako današnjim tako i budućim generacijama koje dolaze poslije nas.