Nastankom mjeseca jula u mjesnoj zajednici postaje aktuelno „Rahićko ljeto“ koje da podsjetimo javnost baštini drugu godinu postojanja. Mlad projekat ali vrijedan i koristan za zajednicu.

Raznovrsnost dešavanja u 40 dana na prostorima ove mjesne  zajednice postaje brend ovih prostora gdje se ljudi druže i zbližavaju kroz razne događaje koji su predviđeni u njemu.

Moramo javnost podsjetit mada to izbjegavamo ali ovom prilikom želimo podcrtati da je zastupnik u skupštini Brčko distrikta  gospodin Sead Softić jedan od glavnih protagonista ovog projekta tu je i Edin Zaimović te drugi pojedinci, mjesna zajednica, udruženje žena Rahićka Čaršija, udruženje lovaca,pčelara,FK Rahić, kulturnoumjetničko društvo i još niz osoba koje daju doprinos ovo važnom za naše mjesto kulturnom događaju koji kako rekosmo traje duže nego u prvoj godini kada je pokrenuto.

Zbog toga pozivamo cijenjenu javnost kako u mjesnoj zajednici tako i šire iz drugih mjesta u našoj i široj okolini da svojim prisustvom ovim najavljenim manifestacijama daju svoj doprinos tako što će prisustvovati svim manifestacijama.

Krenulo se od početka sa ovim sadržajima a može uz zalaganje većeg broja stanovnika mjesne zajednice ovaj projekat polučit značajne rezultate kako kulturne,sportske pa čak i ekonomske pomake u našem mjestu.

Zato uključimo se i dajmo svoj doprinos kako žitelji koji su tu tako mogu i naši sugrađani u inostranstvu pomoći ovaj vrijedan projekat.

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

2rahicko ljeto18