fkrahic2020Kažu da je uz klub u proteklom periodu tokom utakmica prvog dijela bilo takoreć pored "Rahićke raje" i šira publika iz okolnih mjesta kao podrška klubu i igračima u borbi za prvu poziciju Prve lige TK grupa sjever. San koji se sanja na kraju je ugledao  svjetlo dana prelaska iz niže lige/ranga u veći rang sportskog nadmetanja u fudbalu.

U prethodnim godinama bilo je uspona i padova do ovog cilja ali kako to zahtjeva vrijeme upornost se isplatila i kao benefit svega toga dolazi ovaj uspjeh. Pored novog stadiona na kojem su u jesenjem dijelu zaigrali uslovi su drastično poboljšani za rad svih selekcija koje ima FK Rahić a koje su neophodne za ovaj rang da se posjeduju.

Lijepe stvari se dešavaju na mnogim poljima  na radost onih koji nikad nisu gubili nadu i koji su uvijek i kad je bilo teško bili optimisti.

Podsjetićemo se:

FK Rahić je imao priliku prije  deset godina 04.. juna 2010. godine tada je odigran "play off" za Drugu ligu FBiH na Tušnju, između Rahića i Priluka. 

Nažalost, nakon regularnih 90 minuta i rezultata 0:0, naša je ekipa izgubila na penale sa rezultatom 5:4, Nijaz Salihović je bio tragičar u lutriji penala.
Za Rahić su tada nastupili: Ibrahimović Suad (23 godine), Potrić Asmir (21), Musić Asmir (19), Karalić Nihad (25), Ahmetović Edemir (34), Zečić Samir (22), Delagić Admir (23), Didić Eldin (25), Kovačević Elvir (18), Berbić Nermin (19), Kešinović Hasan (K) (27)
Klupa: Osmanbašić, Nišić, Mehić, Salihović, Ibranović, Mulalić, Zlatić
Trener: Mirsad Kevrić
Predsjednik kluba: Edin Zaimović
Sekretar kluba: Esad Softić
Fizioterapeut: Bahrija Ibrišimović
Iz takmičenja jesenjeg dijela:
FK G. RAHIĆ je ubjedljivo najbolja ekipa svih kantonalnih i županijskih liga u FBiH i regionalnih liga u RS-u (radi se o 16 liga u cijeloj BiH- 12 kantanalnih i županijskih liga u FBiH i 4 regionale lige u RS-u)

🏵 Samo je šampionska ekipa Čelića iz sezone 2017/2018 imala više osvojenih bodova na polusezoni, i to 38 bodova (1 bod više)

🏵 Oboren je i rekord Prve lige TK u postignutim golovima nakon odigranih prvih 15 kola. Naša ekipa u 15 kola postigla je čak 53 gola, što nije uspjelo niti jednoj ekipi u historiji Prve lige TK.

🏵 Naša ekipa izjednačila je rekord Prve lige TK-a, koji je do sada držala šampionska ekipa Svatovca iz Poljica iz sezone 2014/2015.

Radi se o broju osvojenih bodova na gostujućim terenima nakon odigranih 15 kola, od moguća 24 boda na gostovanjima, naša ekipa osvojila je čak 16 bodova.

🏵 11 utakmica u nizu bez poraza (od toga 10 pobjeda)

12 pobjeda
1 neriješena
2 poraza

🏵 U posljednje tri utakmice postigli 18 golova.
Na jesen ćemo imati prilike gledati Gradinu, Radnički Lukavac, Mramor, Bosnu Kalesiju, Seonu i druge ekipe koje igraju u Drugoj ligi FBiH.
I eto prošlo je punih deset godina da je san odsanjan i da je ulazak ozvaničen, na kraju šta reći nego sretno momci da vas sreća i u većem rangu prati i da nas svojim igrama ne iznevjerite i naravno da ostanete u tom društvu gdje vam i pripada mjesto.