senexcelicNakon uspješnih investicija i nastupa na sajmu u Italiji, proizvođač kupatilskog namještaja SENEX doo Čelić u potpunosti se okreće izvozu.

Uvidjevši da je domaća proizvodnja jedini ispravan put daljnjeg razvoja, mladi lideri ove kompanije strateški su investirali u edukaciju, radnu snagu i proizvodnu tehnologiju.
Kao rezultat, SENEXaqua, brend kupatilskog namještaja, je na nivou zapadnoeuropskih, a rezultat je isključivo umijeća domaćih snaga: obrazovanih inžinjera, dizajnera i stručnih radnika.
U septembru 2017. godine, kompanija je SENEXaqua brend uspješno predstavila zapadnoevropskom tržištu tokom prestižnog sajma CERSAIE u Bolonji, Italija.

– Na našem štandu u Bolonji svjedočili smo velikom interesovanju posjetilaca; imali smo goste sa svih strana svijeta i nosimo veoma pozitivna iskustva. Određeni broj ostvarenih poslovnih kontakata smo već i realizirali. Rezultat: “Potpuno se okrećemo izvozu! – riječi su predstavnika firme SENEX.

Ovaj uspješan tim sastoji se od preko 50 uposlenika, čije redove kontinuirano popunjava dodatno osoblje različitih profila, izvijestio je RTV Slon.