U tekućoj 2019. godini  u džematu Gornji Rahić izvedeni su kapitalni radovi na uređenju enterijra džamije. Ponuđena su neka do sada neuobičajena rješenja u našim džamijama. Realizacija zacrtanih ciljeva traje svojom dinamikom te jedna po jedna kockica njih se ostvarila ili će se uskoro ostvariti.

Mi smo generacija koja je imala čast da ponese i  realizuje ove značajne infrastrukturne zahvate koji su iziskivali dosta truda i rada na tome.

2tepihDanas kad vidimo šta se uradilo svi kažemo hvala Bogu dobro je ispalo. U vezi toga uspjelo se pred kurban bajram dopremit i postavit novi tepih namijenjen našoj džamiji. Kažu da je lijep, tirkizne je boje „odmara oči“, klanjač se osjeća lijepo na namazu.

Zato smo i napomenuli da sa novim tepihom ulazimo u našu novu hidžretsku godinu, osvježenim prostorom za nove generacije.

Novi tepih posjeduje oko milion i dvjesta hiljada čvorova, za one koji se razumiju u kvalitet tepiha znaće o čemu je riječ.

Tepih  je nabavljen iz Turske, i ovakva vrsta se nalazi u nekim čuvenim džamijama u Turskoj.

Ukupno je prostrto sa hodnicima oko 300 kvadratnih metara. I što je interesantno nakon što je nabavljen tepih za našu džamiju isti je poslije nas kupljen i za kuvajtsku džamiju u Sarajevu.

O cijeni tepiha sada vam nećemo pisat jer je vrtoglavo visoka cijena, tu informaciju ćemo spomenut tokom godišnjeg našeg izvještaja kada se o svim projektima kaže tačno u detalje.  

 Zato svima hvala što su učestvovali u ovom hajru da ih dragi Allah nagradi velikim nagradama na sudnjem danu. Mi ćemo nastavit na započetim projektima kao što su lusteri i uređenje stepeništa na ulazu u džamiju.