Uknjige mjesecu julu organizovan je dovoz knjiga u biblioteku „Husejn ef. Kujundžić“ iz Sarajeva. Vrijedna donacija za bibiloteku džemata Gornji Rahić stigla je od našeg saradnika dr.Enesa Kujundžića iz Sarajeva, koji je duboko vezan za svoj rodni kraj te na ovaj način želi podržati ovaj vrijedan projekat razvoja bibiloteke džemata Gornji Rahić.

Respektabilan broj knjiga koji se nalazi u  biblioteci važan je projekat za daljnji proces razvoja biblioteke. Dovezeno je preko 250 naslova knjiga i preko 20 paketa starih novina čija vrijednost prelazi 3.000,00 KM.

Bibiloteka „Husejn ef.Kujundžić“ trenutno sa ovim dospijećem donacije broji preko tri hiljade knjiga iz više oblasti, a nijet je i cilj da tu u skorije vrijeme bude fond od minimalno deset hiljada knjiga.

Ako bi se promatrala cjelokupna vrijednost sadašnjeg fonda bibilioteke ona iznosi po našoj skromnoj procjeni preko pedeset hiljada konvertibilnih maraka. Pored donacija koje naši sugrađani i pojedinci doniraju novac/knjige isto tako džemat svake godine izdvoji za kupovinu novih naslova preko hiljadu konvertibilnih maraka.

Isto tako i drugi mogu pomoći svojim donacijama razvoju ove važne djelatnosti kod nas jer samo tako možemo obogatit svoju sredinu konstantnim razvojem i čitanjem korisnih tekstova iz kniga.

I da na kraju ovog teksta napomenemo uskoro dolazi nov inventar, police za knjige koji će ukrasiti prostor biblioteke što ukazuje na ozbiljnost ovog projekta koji se njeguje zadnjih 20 godina kod nas.