verandProjekat uređenja ulaza odnosno stepeništa u džamiju predviđen za realizaciju u tekućoj godini ide svojim tokom. Iako je  pandemija  kod nas poremetila mnoge stvari čija je realizacija pomjerena i nije išlo baš kako je zacrtano na početku godine, počelo se ostvarivat u realnosti.

Naime, džemat Gornji Rahić je nakon unutrašnjeg enterijera u džamiju koji je rađen u prošloj godini došao je na red realizacija ulaza.

U prvoj fazi je riješeno postavljanje kamena na stepeništu koje je izvodila firma Sedra stil iz Gradačca sada je u toku je realizacija druge faze postavljanje aluminijumske stolarije sa staklom na ulazu koji izvodi firma Aluglas Brčko. Ostaje obrada oko stolarije kao i postavljanje fasade na betonske površine.

I kao treća faza ovog projekta ide ugradnja vrata na oba ulaza prema stepeništu. Projekat će na kraju koštati preko 20.000,00 KM.

Iako mi ne dajemo u zadnje vrijeme puno informacija o aktivnostima u džematu što ne znači da se ništa ne dešava nego suprotno traje proces nekoliko projekata koji su u fazi realizacije te će javnost biti blagovremeno obaviještena.