Zanimljiv razgovor smo imali u Restoranu „Palma“ sa izvrsnim golgeterom FK “G.Rahić“ Hasanom Kešinovićem koji je pristao da nešto kaže o sebi i svojoj karijeri u ovom popularnom sportu. Osobom koja  skromnošću i otvorenošću zrači , jer kroz naš razgovor više je rekao po svakom pitanju nego što sam očekivao. Pa da krenemo sa našim muhabetom razgovorom.

 

alt

dzematrahic: Za početak našeg razgovora gospodine Kešinović možete li nam reći kako ste započeli svoju nogometnu karijeru?

Kešinović: Karijera je započela normalno kao kod svakog dječaka voliš fudbal, voliš loptu, čitava moja familija volila je fudbal pa tako i ja. Kad sam se rodio i malo porasto rahmetli amidža (Safet zvani Ćiro) mi je loptu na glavu stavio i odatle sam je zavolio. San svakog dječaka je da igra u velikom klubu,tako i ja. Krenuo sam sa svojih osam godina u pionire FK „Jedinstvo“ Brčko takva situacija je bila prije ovog rata, Rahić je poslije rata kako da kažem bio u krizi sa tim mladim kategorijama nogometaša tako da sam se ja pridružio trenirat prvo za NK“Rahićki ljiljani“ dva tri treninga gdje su me neki ljudi primijetili iz FK“ Jedinstvo“ Brčko i pozvali me da pređem za pionire tog kluba. Tu sam počeo svoju karijeru preko pionira, kadeta, juniora do prvog tima. Kada sam počeo igrati za prvi tim tada su se desile neke stvari koje nisu išle dobro u tom klubu. Ja nisam bio zadovoljan da ostanem tu, i onda je Ćombe (Samir Ikanović) došao iz Gornjeg Rahića i rekao momak Rahić je zainteresovan za tebe da li bi želio preći. Ja sam jednostavno tada odlučio „Moje mjesto,moje selo“ u mom srcu. Uprava Jedinstva nije pravila nikakvih problema za prelazak u Rahić, rekli su momak ti si slobodan igrač i možeš ići gdje želiš. Zahvaljujući Samiru ja sam prešao u Rahić i tako dan danas sam tu.
dzematrahic: Jeste li išli iz Rahića gdje dalje?

Kešinović: Da iz Rahića sam prvo otišao u NK“ Omladinac“ Mionica kod Gradačca u tom sam klubu doživio svoj najveći uspjeh. Tu sam bio nepunih pet godina, odatle sam otišao u FK “Žepče“ gdje sam igrao šest mjeseci poslije čega sam se ponovo vratio u NK „Omladinac“ u kojem sam proveo još godinu dana. Tu sam doživio najveći uspjeh dao najviše golova, najviše upoznao dobrih sportaša, dobrih prijatelja kao i dobrih trenera. Dogurao sam do reprezentacije za Seniore Tuzlanskog kantona gdje smo 2008. godine ostvarili uspjeh.U toj reprezentaciji nas je  osam bilo iz NK“Omladinac“ koji smo igrali. Reprezentacija je išla u Bugarsku u polufinale, gdje su naši zauzeli treće mjesto, tamo ja nisam mogao ići pošto sam imao profesionalni ugovor sa FK „Žepče“ zato nisam mogao otići, tada mi je bilo najviše žao u mojoj karijeri i mome životu kada je u pitanju fudbal što nisam otišao u Bugarsku. Kada su moje kolege ispričale sav taj događaj u Bugarskoj nakon što su se vratili mene su trnci uhvatili, od tuge što sam to propustio.

dzematrahic: Vaš njadraži gol u dosadašnjoj karijeri.

Kešinović: Ima mnogo golova koje sam dao, ali mogu istaći kada sam igrao u Čeliću sa NK“Omladincem“ iz Mionice kada su domaćini poveli i vodili sa 1:0, da bi smo mi oko 85 minute    sa nekih 20-25 metara iz slobodnog udarca sa lijeve strane izjednačili. Gdje sam smjestio loptu u gornji lijevi ugao gola domaćeg vratara. Taj gol i neriješena utakmica nam je omogućila da se NK“Omladinac“ premjesti u veći rang u drugu Federalnu ligu.

dzematrahic: Najčešće pozicije na kojima ste igrali.

Kešinović: Pa najčešća pozicija je špic ništa drugo malo nekad  vezu igram vratim se da pomognem, malo šef me vrati, ali ništa drugo.
dzematrahic: Trenutno važite za najboljeg golgetera u Prvoj Kantonalnoj ligi grupa-sjever, jer ste do sada u 13 utakmica postigli 16 golova. Kakav je to osjećaj?

Kešinović: Sve je to za mene normalna stvar tako je to bilo i u drugim klubovima, kada sam igrao za NK“ Omladinac“ iz Mionice kada sam odigrao mnogo utakmica,mnogo kupova, mnogo prvenstava dao sam 104 gola za NK“Omladinac“  tako sam se osjećao tamo, tako i ovdje to je za mene sve normalno. Fudbal je takva stvar svaka nova utakmica je nova želja za golom i dokazivanjem.

dzematrahic: Kako gledate na budućnost vaše karijere.

Kešinović: Pa karijera, kao karijera kakva je trenutna situacija u državi tako mora da bude. Nadam se ako Bog da dokle budu noge mogle podnijet igrati, a poslije kada ne budem mogao više, ne bude organizam mogao podnijeti onda ću se povući iz fudbala i biti trener ili pomoćnik tako nešto.

dzematrahic: Jeli bilo kakvih dječačkih snova prije toga koji se nisu ostvarili.

Kešinović: Svaki dječak ima neke velike svoje snove, ali eto sve u svemu dobro je što sam želio to sam i uspio.

dzematrahic: Imate li dileme oko prvog mjesta u ovoj grupi. Sumnjate li u ishod da Rahić neće uspjeti?

Kešinović: Dileme uvijek postoje pa tako i u ovome klubu, ali ja mislim da ćemo uspjeti jer nama treba 6 bodova da donesemo sa strane da bi to okončali, iako nam glavni konkurent FK „Vražići“ trenutno bježe dva boda, mi se te ekipe uopšte ne bojimo niti bilo koje druge. Ekipa je naša trenutno mlada, uigrana dobro, imamo dobrog trenera, kapitena vođu ekipe mislim da nemamo potrebu da sumnjamo u to.

dzematrahic: Znači pod dirigentnom palicom Sulje zvanog Buli dobro igrate i funcionišete.

Kešinović: Normalno uvijek je to tako, ima tu starih igrača, ima Ado, ima još starih igrača koji ne igraju,ali su tu pomažu mlađim igračima daju moralnu podršku.
dzematrahic
: Kakav je trenutni ambijent u ekipi imali kakvih problema-nesuglasica među igračima.
Kešinović: Ambijent ekipe je dosta dobar ima samo mal problemčić sa lijevim bočnim igračem Nišićem on je iz Brke povrijeđen je što je veliki hendikep za ekipu, jer nemamo takvog igrača zamjenit ostalo je sve super.
dzematrahic: U braku si?

Kešinović: Već dvije godine.

dzematrahic: Prinove nema?

Kešinović: Još nema,ali biće uskoro ako Bog da.

dzematrahic:Jeste li imali do sada kakvih medijskih nastupa.

Kešinović: Pa imao sam kada čovjek doživi svoj neki vrhunac u nekim većim ekipama, bio sam u premijer ligi šest mjeseci,bilo je medijskih nasupa, ali ništa posebno malo treme i to sve prođe normalno.

dzematrahic: Šta bi ste kao poruku istakli-uputili za naš portal našim posjetiocima.

Kešinović: Pratite ovu internet stranicu vodi je dobar čovjek, uz njega ćete  bit svi sigurni (od informacija koje čitate neće biti lažne) i on će vam mnogo biti zahvalan. Hvala lijepo.
Foto: Jasmin Mehmedović
Razgovarao Hamid Hasikić
/ dzematrahic