PREDSTAVLJAMO POZITIVNU PRIČU

 ARMIN KARALICOvom prilikom predstavljamo vam Armina Karalića učenika srednje škole, rođen je 25.01.2002.godine u Brčkom. Živi u Gornjem Rahiću, gdje je završio osnovnu školu 2017.godine.

 Potom upisuje srednju tehničku školu u Brčkom, zanimanje građevinski  tehničer. Tokom srednje škole bio je učesnik mnogih takmičenja među kojima ističe osvojena dva prva mjesta iz njegovog najdražeg predmeta „Građevinske konstrukcije“.

 Bio je također 2019.godine učesnik 11.festivala rada u Bužimu koje organizuje udruženje srednjih stručnih i tehničkih škola Federacije Bosne i Hercegovine.

 Značajno je istaći da je tokom školovanja u srednjoj školi se mnogo trudio, ulagao u sebe te odricao mnogih stvari da bi na kraju postao učenik generacije na šta je jako ponosan kao i njegova sredina. Armin je pozitivan primjer mnogim njegovim vršnjacima da se većim zalaganjem postižu visoki ciljevi koji ostaju u čovjekom sjećanju i pamćenju tokom života a izgledaju mnogima nedostižni.

 Velika mu je želja kao jedan od životnih ciljeva postati inžinjer arhitekture stoga svoje obrazovanje želi nastaviti na arhitektonskom fakultetu u Sarajevu.

 ARMIN KInače voli da čita , crta i da se bavi sportom u slobodno vrijeme sve je to u kontinuitetu prenio iz osnovne škole u srednju svojim konstantnim radom postiže dobre rezultate.

 Naravno da zato svako treba da slijedi svoje snove unatoč mnogim preprekama koje stoje na tom putu, jer Armin smatra da velika putovanja uvijek počinju malim koracima i konstantnim radom.

 Naravno uz uspjeh ide i roditeljska podrška na tom putu njegovog oca Amira i majke Mubere koji su mu bili podrška u dosadašnjem školovanju što će se nastavit i u daljnjem njegovom obrazovnju. Armin je naša zvijezda koja dobija sjaj i tek treba da zablista ako Bog da u skoroj budućnosti jer Armin ima zdrave i lijepe svoje snove koji su primjer kako do njih doći.

 Zato je njegova poruka  mladima i vrijednim insanima da se trude i obogate znanjem, jer „znanje je moć koliko znamo toliko i  možemo“.

dzematrahic.ba