1kutija za glasanjePoštovani članovi džemata obavještavamo Vas da je provedena konkursna procedura za budućeg imama džemata Gornji Rahić. Na listi izbora imamo dva kandidata koji će se birati u petak 7. oktobra 2022. godine u vremenskom periodu od 13:30 do 19:00 sati.

Kandidati su :

1. Senahid ef. Hamidović,

2. Zejd  ef. Svraka

slika za izbor imama

Pravo glasa imaju članovi koji su na spisku članova džemata za članarinu, svi njihovi punoljetni članovi ostvaruju pravo glasa. Članovi koji budu glasali uz sebe trebaju imati ličnu kartu u suprtonom neće moći glasati. Glasanje bi trebalo biti provedeno u prostorijama Omladinskog centra džemata Gornji Rahić.

Izbor je Vaš i odluka je na Vama radi se o budućnosti naše zajednice i džemata koji treba da se i dalje pozitivno razvija u budućnosti radi budućih naraštaja koji dolaze iza nas.

Budimo pristojni u ovom procesu i ne dozvolimo bilo kakve propuste i neregularnosti koje bi dovele do naše odgovornosti, jer do sada je sve bilo fer i korektno nek tako i ostane.

Ovo je samo prirodan slijed izbora imama kao u bilo kojem džematu i vremenu. Zato ponovo pozivamo bez uvreda, prozivki i ljaganja bilo koga. Nek pobijedi odnosno bude izabran onaj kojeg zajednica većinom glasa želi da bude na čelu našeg džemata jer što izaberemo tako će nam biti.