U naš posjed je došla slika stara 42 godine. Radi se o arhivskoj i vrijednoj građi iz perioda sedamdesetih godina dvadesetog stoljeća kada je okom aprata zabilježen (Omladinski) nogometni sastav FK"G.Rahić" na Šljevičkom stadionu kada je bila tad aktuelna generacija momaka a sada već u poodmaklim godinama ljudi. U pozadini slike vidljive su školske zgrade gdje su nam stanovali naši nastavnici-učitelji koji su podučavali učenike u nekadašnjoj osnovnoj školi Hamid Berbić kao i škola u kojoj je bila kuhinja, biblioteka sa učionicama prije ovog posljednjeg rata kada je srušena od projektila neprijateljske artiljerije. Sliku nam je ustupio Lišić Meksud koji je tada igrao za FK"G.Rahić" i koji je u sklopu utakmice veterana FK"G.Rahić" nastupio (tokom manifestacije "Rahićko ljeto 2017) i bio među najstarijim igračima prošlih vremena.

Na slici iz te nama sada daleke 1975. godine se nalaze sledeći fudbaleri osobe koje su danas kako rekosmo u poodmaklim godinama u penziji.

FK RAHIĆ GENERACIJA 1975 002

Stoje s lijeve strane:

DIZDAREVIĆ (Mehe) AVDO, POTRIĆ (Mehmeda) NEDŽAD, IBRIŠIMOVIĆ (Jusufa) MIRSAD (TOMBA), DURMIĆ (Ibrahima) SULJO, LIŠIĆ (Safet) MIRSAD (GUGE) i KOSIĆ (Mehe) NURAGA.

Čuče s lijeve strane:

DIZDAREVIĆ (Salke) SALIM, MEHIĆ REDŽEP (PAPRICA), LIŠIĆ (Smajla) MEKSUD (SEJAD), HERCEGOVAC (Sajda) SADO, HERCEGOVAC (Harnage) MUHAREM I LIŠIĆ (Fejze) NEDŽAD (ŽEDNI).

Dakle to su momci koji su u svoje vrijeme ganjali loptu na rahićkom stadionu Šljevik. Lopta je u prošlim a i sadašnjim vremenima zanimljiva stvar omladini jer pored  sporta nađe se vremena i za druge vrste druženja. Po svemu sudeći ovoj ekipi  Dizdarević Avdo im je bio trener koji je hvala Bogu još u životu. Od cijele ekipe sa slike samo Mirsad Ibrišimović nije među živima.

Nadamo se da smo vas bar malo osvježili misleći na starije generacije sa ovom slikom iz historije našeg kluba koji je da podsjetimo osnovan 1936, neki argumenti čak tvrde i prije, a po riječima trenutno rukovodećih ljudi u klubu FK "Rahić" ove godine obilježava 81 godinu postojanja.