U proljetnom dijelu sportskog takmičenja nogometa kod nas kad je u pitanju ovaj dio sporta sve više okuplja raju kako mlađu tako i starije koji su željni druženja na ovaj način.

Uz klub koji igra u drugoj federalnoj ligi odavno su prisutni mnogi ljubitelji ovog sporta kao i sastavni su dio kluba kojem pružaju nesebičnu podršku. 

Tako u proteklom vikendu Rahić je ugostio lidera na tabeli FK Radnički iz Lukavca koji je već odavno obezbijedio prvo mjesto i predstoji  mu razigravanje sa drugim ekipama iz drugih grupa za ulazak u prvu ligu Federacije.

Ono što se vidjelo tokom vikenda govori o trenutnom raspoloženju simpatizera kluba  a to je veoma dobra posjeta gdje se navodi da je prisustvovalo preko hiljadu osoba što je za današnje prilike ovog sporta jako dobra posjeta koje nemaju i neke zvučnije ekipe na svojim utakmicama.

Rezultat je bio nebitan jer bodovi ne znače ništa kako za goste tako ni za domaćina, ali ono što je bitno u svemu je fer i korektno nadigravanje koje i jeste bit igranja i druženja kako na sportskom terenu tako i među publikom. Prema svemu viđenom domaćin je došao do pobjede nad liderom druge federalne lige sasvim uspješno jer je vodio do pred kraj utakmice sa čak tri gola razlike da bi domaćem timu opao intezitet igre što su gosti iskoristili i rezultat smanjili na jedan gol razlike u gostujućem porazu.

raja sport

Eh,  sada dolazimo do poente oko ovog sporta naime jedan vrijedni simpatizer i velika podrška klubu u dosadašnjem periodu koji nije jedini jednom prilikom našeg razgovora je rekao da Rahić u ovom proljetnom dijelu igra sve utakmice za svoju dušu, za svoju raju i da im ne trebaju nikakve druge satisfakcije.

Kada to imamo u vidu  tako i jeste jer svi ovi posjetioci koji prate nastupe domaće ekipe vidiš ih u velikom broju kao izraz podrške i naporima rukovodstva i selektora sa ekipom da igraju za svoju raju što umiju bolje i ljepše. Tako da se u Rahiću želi ostvariti sinteza igre, druženja i podrške što je odavno iskorijenjeno među mnogim naši klubovima koji kubure sa osnovnim sredstvima a kamoli nekom napredku i posjetama na svojim nastupima.