eki don preporodNedavno započetu aktivnost proširenja i modernizacije „Preporodove“ bibiloteke danas je podržalo i „Mikrokreditno društvo EKI“ donacijom multifunkcionalnog štampača.

Izvršni direktor „Mikrokreditnog društva EKI“ Sadik Fazlović kaže da su socijalno odgovorne aktivnosti dio programa djelovanja tog društva te da naročitu pažnju posvećuju programima u koje su uključena djeca.

- Aktivnostima poput ove nastojimo pomoći loklanim zajednicama u kojima djelujemo, s posebnim fokusom na edukacuju djece, obrazovanje i kulturu. Već godinama izdvajamo značajna sredstva za te namjene i na taj način nastojimo pokazati našu društvenu odgovornost- kazao je Fazlović.

Prema riječima predsjednika BZK „Preporod“ Brčko Edina Jašarevića cilj projekta koji je pokrenuo „Preporod“ je proširenje prostora biblioteke te stvaranje adekvatnih uslova za rad u skladu za standardima savremene bibliotečke prakse.

- Naši sugrađani novčanim prilozima već podržavaju ovu akciju, a danas se u projekat uključilo i Mikrokreditno društvo EKI donacijom multifunkcionalnog štampača koji nam je itekako potreban za realizaciju naših aktivnosti. Drago nam je da je uprava ove organizacije prepoznala značaj našeg djelovanja u zajednici i ,naravno, nadamo se da će njihov primjer slijediti i druge organizacije i pojedinci- izjavio je Jašarević.